call now: 0629 - 272 154

Sirata Beach Resort

Sirata Beach Resort Florida

Sirata Beach Resort

De dag er voor was erg lang en vermoeiend dat we vandaag besloten om te acclimatiseren en de boel in de buurt eens te gaan verkennen. Als eerst wil je weten in wat voor Hotel je terecht bent gekomen en wil je je een beetje op de hoogte brengen wat er zoal te doen is en wat de regels zijn. Ezra was vooral nieuwsgierig naar de zwembaden. Dit bleken er drie, niet al te groot maar van de drie zijn er dan wel weer twee verwarmd. Geen overbodige luxe. Hoewel de zon heerlijk schijnt en er een aangename temperatuur van rond de 23 graden heerst, koelt het ’s avonds na zonsondergang snel af waardoor de watertemperatuur niet echt kan opwarmen. Vandaag de 21ste is ook nog eens de kortste dag en ik verheug me vandaag dan ook nog eens dat vanaf nu de dagen weer gaan lengen.

Ik zelf en ook Chantal wilde het strand, net als het zwembad nog geen 100 meter vanaf onze suiteverwijderd ook wel even bekijken. De zee doet hier aan als onze eigen Noordzee, de kleur is het zelfde net als het geluid van de golven dat bijvoorbeeld toch anders aan doet dan dat van de Middelandsezee door de kortere golfslag. De stranden zijn van wat fijnere structuur dan de onze en zijn mooi breed. Ik ben niet helemaal op de hoogte maar de eilandjes waar we op zitten lijken grote brede zandbanken zoals ook Haarlem er op een is gebouwd en onze Waddeneilanden zijn ontstaan.

Het hotel zelf blijkt met recht een resort. Het is groot, net zoals als hier alles groot is zonder enige uitzondering. Eten, drinken, auto’s, noem het op en het valt in het niets bij onze eigen Europese gewoontes, gebruiksmiddelen en consumptie goederen. Groot, vreemd maar wel geweldig.

Uiteindelijk besloten we een bedje te pakken bij het zwembad aan het strand. Hier pik je het meeste zon op omdat het zwembad kleiner is dan dat wat midden in het resort ligt is het warmer en prettiger zwemmen. Het was dan ook niet de kou die reden gaf om na een lange tijd het zwembad een keer uit te komen maar de verschrompelde huid om de vingers die deed denken aan het oplossen er van. Om vier uur koelde het iets af en trokken we ons terug in onze hotelkamer om te genieten van een lekker kop thee, een warme douche en wat lekkers.

Nog voor het donker zijn we naar Saint Petersburg gereden om te kijken of we daar iets konden eten. Het centrum was uitgestorven. Zoals Haarlem op een zeer stille zondag. Nadat we de auto geparkeerd hadden in een van de vele parkeergarages die overigens ook verlaten leek gingen we op zoek naar een leuk tentje om te eten. De stad deed verlaten aan, de parkeergarage en dan de gedachte in een vreemde stad in Amerika straks in het donker een verlaten parkeergarage te betreden deed mij geen goed. Chantal was zichzelf van geen kwaad bewust en vertelde mij nog er niet als toeristen op te vallen omdat het verschrikkelijk stil was. Mijzelf was een heel andere mening aangedaan. Ik heb er geen problemen mee om ‘s nachts om half drie, alleen in het centrum van Amsterdam rond te banjeren. Maar om hier in het donker, in een vreemde stad in het donker zo’n parkeergarage te betreden gaf mij geen goed gevoel. De maag knorde al een beetje, dus eerst een hapje eten was misschien ook niet een verkeerd idee. Helaas was er niet veel aan restaurantjes te vinden dus ondanks het slechte gevoel toch een klein beetje teleurgesteld van het kleine aanbod van eetgelegenheden. Na nog wat door Saint Petersburg te hebben gereden keerde we terug naar het Hotel waar we in het restaurant van het Hotel een maaltijd nuttigden waar Ezra niet echt over was te spreken. Alleen vragen wij ons als ouders af wanneer hij dat in het buitenland eigenlijk wel doet.

Related Articles

Geef een reactie

Body Silhouette by Michael

Message