Albóndigas (gehaktballetjes van de Fonda Formentera)

Albóndigas (gehaktballetjes van de Fonda Formentera)

Albóndigas (gehaktballetjes van de Fonda Formentera)

Ingrediënten 400 – 500 gram gehakt half-om-half. 1 kleine rode paprika, ontveld, vruchtvlees ragfijn gehakt. 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt. 1 ei, losgeroerd. 4 eetl. fijn kruim van witbrood. 2 eetl. droge sherry (manzanilla). zout. witte peper uit de molen 1 mespunt gemalen piment of nootmuskaat. 3 eetl. olijfolie (traditioneel). 2 eetl. gezeefde bloem. 35 […]


Ingrediënten

Knoflook

  • 400 – 500 gram gehakt half-om-half.
  • 1 kleine rode paprika, ontveld, vruchtvlees ragfijn gehakt.
  • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt.
  • 1 ei, losgeroerd.
  • 4 eetl. fijn kruim van witbrood.
  • 2 eetl. droge sherry (manzanilla).
  • zout.
  • witte peper uit de molen
  • 1 mespunt gemalen piment of nootmuskaat.
  • 3 eetl. olijfolie (traditioneel).
  • 2 eetl. gezeefde bloem.
  • 35 g boter, ijskoud.
  • 1 eetl. fijngehakte (blad)peterselie.

Gehaktballen vormen een onderdeel van de Spaanse maaltijd. Deze worden in verschillende formaten gemaakt van rund-, lams- en varkensvlees, gebraden of gebakken. Albóndigas zijn heerlijke, kleine smaakvolle gehaktballetjes die je kan opdienen als voorgerecht. Het is ook mogelijk de balletjes te serveren als hapje(tapas) bij de borrel. Rijg de balletjes per 3 stuks aan een prikker of serveer deze met cocktailprikker.

Voorbereiding

Maak het gehakt aan met paprika, de knoflook, het ei, broodkruim en 1 eetlepel sherry. Voeg wat zout, peper en pimentpoeder of nootmuskaat toe naar eigen smaak. Laat het mengsel daarna dertig minuten staan.

Bereidingswijze

Vorm kleine gehaktballetjes door het gehakt rond te draaien in licht vochtige handpalmen. Wentel de gehaktballetjes na het draaien door gezeefde bloem. Verhit een braad- of koekenpan en laat de olijfolie er even door walsen. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Zet het vuur of een eventueel andere hittebron onder de pan nu iets lager. Voeg 4 – 5 eetlepels warm water en de overige sherry toe (1 eetlepel). Leg het deksel op de pan en laat alles 5 tot 8 minuten zachtjes smoren. Neem de balletjes daarna uit de pan en leg ze in een voorverwarmde schaal.

Klop nu de ijskoude boter door het overgebleven stoofvocht dat in de pan is achter gebleven. Neem de pan tijdens het kloppen van het vuur. Laat de saus niet meer aan de kook komen en schenk de saus over de gehaktballetjes. Strooi wat peterselie over het geheel en de Albóndigas is klaar om opgediend te worden.

Tip: neem lams- of kalfsgehakt in plaats van half-om-half. Voeg runderbouillon toe in plaats van warm water.

 

Que aproveche!

Share

Comments

No comment

KEEP IN TOUCH

MADE WITH ♥ IN THE NETHERLANDS

Body Silhouette, Lingestraat 6, 2025RC, Haarlem

+31 (0)23 - 574 92 94

info@bodysilhouette.nl

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten